Badkamer & Sanitair

Een badkamer is al lang niet meer alleen een ruimte waar u zich opfrist voor of na een drukke dag. Vandaag de dag is baden en douchen pure verwennerij in een sfeervolle ruimte die van alle luxe en gemakken is voorzien. Een warme en krachtige waterstraal op de vroege morgen, een ontspannend (bubbel)bad na een drukke werkdag, uw kinderen schoon schrobben na een middagje buitenspelen, wij maken het voor u mogelijk met ons ruime assortiment aan badkamers en sanitair. Ruimte, comfort en ontspanning zijn de kernwoorden voor de badkamers van vandaag. Geheel naar uw wens, behoefte en budget kunnen wij uw badkamer inrichten.
U kunt kiezen uit bijvoorbeeld hoek-, vrijstaande- of traditionele baden, maar ook uit luxe douchecabines, sauna’s, stoomcabines, bubbelbaden en whirlpools. Wij voeren diverse A-merken, ook als het gaat om accessoires zoals designradiatoren, badmeubels, wastafels en vloer- en wandtegels. In onze showroom kunt u de waterstralen van de diverse douchesystemen ervaren. Langzaam wakker worden onder een krachtige douchestraal of het snel laten vollopen
van uw bad of whirlpool vraagt om een installatie met voldoende capaciteit en vermogen. Ook dit is vanzelfsprekend ons vakgebied.

“Relax……….Refresh……….Renew”

Belangrijke tips voor een veilige badkamer

De combinatie van water en zeep kan zorgen voor een gladde vloer en uitglijden kan ernstige gevolgen hebben. Om vallen te voorkomen is het belangrijk om een antislipvloer te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een coating aanbrengen op de huidige tegels waardoor deze worden voorzien van een antisliplaag.

Voor extra houvast kunnen grepen je meer veiligheid bieden. Wandgrepen maken dat je je te allen tijden kan vasthouden en omhoog hijsen. Net even die extra steun, waardoor je je comfortabel voelt in de badkamer op in het toilet.

Ook een gelijke vloer is belangrijk. Geen onverwachte afstapjes of badmatjes waardoor je kunt uitglijden. Wil je toch niet met je voeten op de tegelvloer staan, laat dan een ondertapijt plaatsen. En voor warme voeten is er altijd vloerverwarming mogelijk natuurlijk.

Vaak vinden chronisch zieken of ouderen het prettiger om zittend te douchen. Er zijn speciale veilige douchestoelen verkrijgbaar van diverse merken. Zo kun je uitgerust douchen, zonder bang te zijn voor een flinke val.

Een thermostaatkraan maakt dat je moeiteloos de juiste temperatuur kunt kiezen. Stel voor je eigen veiligheid de thermostaatkraan af op maximaal 50 graden Celsius om het risico op brandwonden te vermijden.

Een zwevende wastafel zorgt ervoor dat je hier (later) gemakkelijk met een rolstoel bij kunt. Dit geeft meer bewegingsvrijheid en comfort. Je kunt bijvoorbeeld vanuit de rolstoel je tanden poetsen bij de wastafel.

Het is prettig om voldoende bewegingsvrijheid te hebben in de badkamer, houd bij de indeling rekening met toegang voor een eventuele rollator, rolstoel of iemand die je helpt.

Dit artikel delen via:

WhatsApp
Email
Facebook