Duurzame Energie

Michorius voor al uw duurzame oplossingen.
Traditionele of fossiele energiebronnen (aardgas, aardolie en steenkool) worden steeds schaarser en zullen in de toekomst uitgeput raken. Daarnaast zorgen deze energiebronnen voor CO2 uitstoot en vervuiling van het milieu. Milieuvervuiling en schaarste zijn de belangrijkste redenen om op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen. Dit wordt enerzijds gezocht in het verbeteren van de traditionele systemen door hogere rendementen en anderzijds in duurzame energiesystemen. Zon, wind, water, aardwarmte en afval kunnen dienen als brandstof. Bovendien zijn deze brandstoffen schoon en onuitputtelijk. De laatste jaren hebben duurzame energiesystemen zich steeds verder ontwikkeld. Dit heeft geleid tot sterk verbeterde rendementen en een kortere terugverdientijd. Wij zijn er van overtuigd dat duurzame energiesystemen zoals zonne-energie, biomassa installaties en warmtepompen de toekomst hebben, al dan niet in combinatie met traditionele systemen. In ons assortiment hebben wij systemen voor het opwekken van elektriciteit en warmte door middel van zonne-energie. Dit zijn de PV-systemen en de zonneboilers. Daarnaast hebben we biomassakachels, warmte-terugwin (WTW) ventilatie units en warmtepompen in ons assortiment. Duurzame energiesystemen vragen om kennis en ervaring. Wij kunnen u deskundig adviseren over de diverse duurzame producten en zorgen er vanzelfsprekend voor dat de systemen vakkundig geïnstalleerd worden.

“Eén kaars kan duizenden andere kaarsen aansteken zonder haar levensduur te verkorten.”

Waarom zou ik verduurzamen?

Het belangrijkste wordt toch nog het minst rekening mee gehouden. Particulieren en zakelijke klanten hebben een mindset “Hoe verdien ik de zonnepanelen- warmtepomp- cv gestuurde pellet- houtkachel zo snel mogelijk terug”. Maar eigenlijk is dat toch het minst belangrijke als we naar onze aardbol kijken. We willen de wereld graag behouden en doorgeven aan onze kinderen en hun kinderen etc.

Kosten besparen
Wereld doorgeven
Van het gas af

Wat kan ik eerst doen om te besparen zonder meteen een duurzame maatregel toe te passen?

Koop een zuinige A+++ koelvriescombi in plaats van uw 20 jaar oude energieslurper en bespaar jaarlijks 350 kWh. Door uw (werkende) 8 jaar oude exemplaar te vervangen door een nieuwe A+++ bespaart u jaarlijks 200 kWh.

Vervang al uw gloeilampen door Ledlampen. Ook als ze nog werken! 11 peertjes vervangen scheelt jaarlijks 140 kWh.

Voorkom onnodig sluipverbruik door uw apparaten (modem, stereo, tv, decoder computer) echt helemaal uit te zetten en bespaar jaarlijks 150 tot 300 kWh.

Beperk het gebruik van elektrische bijverwarming, zoals vloerverwarming in de badkamer of elektrische kachels en bespaar jaarlijks 350 kWh.

Doe de ‘bierkoelkast’ in de schuur weg of zet hem alleen aan tijdens de barbecue en bespaar jaarlijks 250 kWh.

Koopt u een nieuwe wasdroger? Neem een zuinige A++ warmtepompdroger in plaats van de goedkope B-wasdroger en bespaar bijna 200 kWh.

Droog uw was de helft van het jaar aan de waslijn, ook als u een wasdroger hebt. Had u nog een oude B of C-label wasdroger? Dan bespaart u jaarlijks 125 kWh.

Zet de vaatwasser op het eco programma en laad hem zo vol mogelijk. Zo bespaart u 130 kWh per jaar.

Heeft u een waterbed, een tropisch aquarium en een beertender? Als u die wegdoet, bespaart u ongeveer evenveel als met de bovenstaande 8 tips samen.

Dit artikel delen via:

WhatsApp
Email
Facebook