Gratis cursus hoe te stoken met hout

Gratis online houtstookcursus voor het grote publiek
Klik hier voor de cursus

We zien steeds meer focus op bescherming van onze natuurlijke omgeving en de ecologische en menselijke gezondheid. Je kunt er van alles van vinden, maar zodra iets duurzaam is of lijkt, dan kan de vlag uit. Wanneer het over houtstook gaat als zijnde duurzaam of niet, zijn de meningen verdeeld. De toekomst is daarom onzeker.

Negativiteit over houtstook heeft altijd zijn basis bij rook(overlast). Dit is heel menselijk: onze hersenen interpreteren wat de zintuigen waarnemen. Ervaart men rook? Dan is de link naar gezondheidsissues snel gelegd.

Er is een duidelijke hoofdschuldige voor houtrookoverlast aan te wijzen: de stoker. Natuurlijk zijn meer factoren relevant (installatie, de kachel in kwestie, et cetera). Maar het stookgedrag valt of staat bij de kennis, vaardigheid en bereidheid van de gebruiker. Andere factoren worden daardoor mede bepaald. Daarom moeten we die stoker beter gaan helpen.

Ik geloof in deze gevolgtrekking: het trainen van stokers leidt tot minder rookoverlast hetgeen weer leidt tot minder negativiteit over houtkachels. Dat geeft ons als kachelverkopers een belangrijke opdracht: leer stokers stoken. Her en der worden momenteel stookcursussen gegeven, maar ten opzichte van het actieve kachelpark zijn dit druppels op een gloeiende plaat. Nooit eerder werden er zoveel houtkachels in Nederland verkocht als in de afgelopen twaalf maanden. Toch dreigen we het gevecht om de beeldvorming te verliezen. Het is tijd voor verandering: we gaan de stokers leren stoken.

Serieuze aantallen stokers bereiken kan alleen digitaal, online. Versie 1.0 is klaar en te bekijken op https://www.verantwoordstoken.nl/

Dit artikel delen via:

WhatsApp
Email
Facebook

Warmtepomp keuzehulp

Vind de beste warmtepomp voor jouw woning en wensen. Vergelijk al onze merken en modellen.

Recent nieuws