Waarom onderdelen vervangen worden

Bewoners vragen zich vaak af waarom er onderdelen vervangen worden tijdens onderhoud. “ Waarom worden er materialen vervangen bij periodiek cv-ketel onderhoud? ”

Regelmatig cv-ketel onderhoud is van groot belang als u wilt genieten van comfort, dus heerlijke warmte in huis en warm water.
“Hoe langer u cv-ketel onderhoud uitstelt, hoe groter de kans op storingen”
Deze worden vaak veroorzaakt doordat bepaalde onderdelen stuk gaan of vervuild raken. Hieronder heeft u een overzicht wat er zonder regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel zou kunnen gebeuren en welke onderdelen soms uit voorzorg vervangen worden. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het gebruik van de cv-ketel.
Leeftijd cv-ketel Storingen.
1 – 2    jaar Normaal gesproken geen storingen
3 – 4    jaar Vervuilde warmtewisselaar.
De branderpakking kan uitharden en uitbranden.
Isolatieplaten kunnen beschadigd zijn met brandgevaar als gevolg.
5 – 6    jaar Defecte automatische ontluchter. Lekkage kan optreden wat leidt tot het verroesten van ketelonderdelen. Maar ook de flowsensor, ontsteker/gloeiplug en de ionisatiepen zijn gevoelige onderdelen.
7 – 8    jaar Vervuilde ventilator en luchtdrukschakelaar.
Drukvat gaat defect; kans op ernstige waterlekkage.
9 – 15   jaar Storingen aan het elektronische gedeelte van de ketel. En tevens is de pomp een vaak voorkomend onderdeel dat defect kan gaan. Wij adviseren veel al bij de cv-ketel plaatsing een vuilfilter te plaatsen.
Controle zichtbare rookgasafvoer op lekkage (lip ringen) condens lekkage/rookgassen.
15     jaar en ouder De cv-ketel is aan vervanging toe. Met een nieuwe zuinige hr-ketel bespaart u op uw energiekosten en verhoogt u uw wooncomfort. Kies een nieuwe hr-ketel.

Dit artikel delen via:

WhatsApp
Email
Facebook

Warmtepomp keuzehulp

Vind de beste warmtepomp voor jouw woning en wensen. Vergelijk al onze merken en modellen.

Recent nieuws