Duurzaam Thuis Twente DTT

Michorius werkt samen met stichting Duurzaam (t)huis Twente. Deze stichting helpt huiseigenaren die energie willen besparen en- of duurzame maatregelen voor hun woning willen treffen. Op de website van DTT  vindt u informatie over duurzame maatregelen, maar ook over subsidies en leest u ervaringsverhalen van andere Twentse huiseigenaren. Wilt u meer informatie of weten hoe u uw huis kunt verduurzamen? De wooncoaches van de DTT helpen u graag bij al uw vragen over uw woning. Geheel kosteloos komen ze bij u langs om advies te geven. Heeft u vragen over bijvoorbeeld onderhoud, verbouwing, wooncomfort of energiebesparing, neem dan contact op met een van de wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente,  of stel uw vraag rechtstreeks aan een van de eigen vakmensen van Michorius Installatiebedrijf.

Frans Botterhuis

Ik heb 42 jaren lang werkervaring opgedaan op het gebied van installatie- en energietechniek. Hierdoor kan ik als wooncoach huiseigenaren adviseren en helpen bij hun woonwensen. Maar niet alleen door mijn achtergrond ben ik wooncoach geworden. Ik ben maatschappelijk betrokken en wil mijn kennis en ervaring graag overdragen en uitwisselen. Hierbij richt ik me vooral op mijn mede-inwoners van Haaksbergen. Als een noaber wil ik op vrijwillige basis andere mensen ondersteunen en helpen. Ik wil een klankbord zijn voor huiseigenaren en hen onafhankelijk advies geven. Samen met hen wil ik zoeken naar een oplossing voor hun woonvragen. Op die manier wordt Haaksbergen een stukje duurzamer en ervaren huiseigenaren meer wooncomfort. Ook kunnen ze eventueel langer zelfstandig blijven wonen in hun huis.

Mijn eigen huis heeft al enkele duurzame aanpassingen. Zo is het goed geïsoleerd, heeft het zonnepanelen voor warm water en gebruiken we ledverlichting. Maar naast alle duurzame maatregelen heb ik ook mijn gedrag veranderd. Want volgens mij begint het daarmee.

Peter Migchielsen

Comfortabel en verantwoord leven zonder mens en milieu schade toe te brengen en gericht op de toekomst, dat is voor mij belangrijk. Daarom heb ik ook mijn eigen huis onder handen genomen: de garage is goed geïsoleerd en geventileerd en in huis hebben we energiezuinige apparaten, spaarlampen en ledverlichting.

Ik heb onder meer ervaring als EPA-W Opnemer en Adviseur. Ik begeleid woningeigenaren in het verkrijgen van het officieel geregistreerde energielabel. Als wooncoach hoop ik mijn kennis, kunde en ervaring te delen met huiseigenaren. Ik wil hen ondersteunen, adviseren en begeleiden met betrekking tot woningvraagstukken.