Pascal MichoriusAlgemeen directeur

Pascal_16-03-2018-20-58-50
Opleidingen
 • Havo 3 Haaksbergen
 • MTS Werktuig bouwkunde Hengelo
 • MTS Installatie techniek Zwolle

In de nieuwsbrieven op deze site heeft u kunnen lezen dat mijn vader Marinus een grote passie had met wielrennen. Ik kan wel zeggen dat bij mij de laatste jaren passie voor fietsen- mountainbiken zijn intrede heeft gedaan. Helemaal na 9 september jongstleden. Ik heb met een groothandel de Rettenbachgletsjer mogen beklimmen voor meerdere goede doelen. Het is mooi om te zien dat mijn vader en ik dezelfde passies bezitten op werk- en op sportgebied. Er heerst een fijne saamhorigheid op zo’n gletsjer te weten dat je onder andere Kika en de Cliniclowns kunt steunen en de zieke medemens zo een handje kunt helpen.

Vlak voor het overlijden van mijn vader ronde ik mijn opleiding MTS Installatietechniek in Zwolle af. Het overlijden van mijn vader kwam dan ook als donderslag bij heldere hemel. Ik heb het eerste jaar compleet in een roes geleefd, door de drukte en de plotselinge overname van het bedrijf was er weinig tijd voor rouw. Gelukkig door goede ondersteuning van mijn zus Dianne, mijn vrouw Yvonne, ons personeel en bouwbedrijf Wijlens kon ik het installatiebedrijf goed voortzetten.

In de eerste jaren waren de werkzaamheden hoofdzakelijk gericht op installatiewerkzaamheden in de nieuwbouwwoningen door bijna heel Nederland en ook deels in Duitsland, we hadden zelfs woningen in Leipzig. Tijdens deze jaren merkte ik dat mijn hart niet lag bij deze werkzaamheden, het werk bracht voornamelijk veel stress met zich mee, wat ik een groot nadeel vond.

We hebben in deze jaren besloten om ons te richten op particuliere installatiewerkzaamheden rondom Haaksbergen. Deze werkzaamheden bestonden uit het monteren en onderhouden van cv-ketels, aanleg van nieuwe badkamers en toiletruimten, vervangen van zinken dakgoten en dergelijke. Later hebben we besloten om ook onderhoudscontracten aan te bieden voor onze klanten en zijn we ons gaan specialiseren in het aanleggen van hout-, hout cv-ketels, pelletkachel en ketels, zonnepanelen en warmtepompen en slimme thermostaten.

Door de diversiteit aan werkzaamheden hebben we ons goed door de crisisjaren heen geslagen, zo goed zelfs dat we in 2011 een showroom konden openen in ons pand aan de Handelsstraat 9 te Haaksbergen. In de beginjaren kende Installatiebedrijf Michorius een man of 6 aan personeel, stuk voor stuk goede vakmensen. Door natuurlijk verloop zijn we op dit moment met totaal 8 mensen, maar wellicht wordt dit in de toekomst nog uitgebreid. Dat zal wel lastig worden, want het grote probleem is dat er te weinig goede vakmensen opgeleid worden. De jeugd heeft in mijn ogen geen goed beeld van bepaalde vakmanschappen, het is niet cool om met de handen te werken.

Jammer dat ze twintig jaar geleden de LTS hebben opgedoekt, maar gelukkig is er Neede weer een goede vmbo-school van Het Assink, waar jongens en meisjes weer met de handen kunnen werken.

Ook wij stimuleren jongeren voor techniek te kiezen. Zo hebben we een paar jaar geleden de OTIB-truck bij ons gevraagd om de Haaksbergse scholen kennis te laten maken met de diverse interessante technische richtingen. De OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technisch installatiebedrijf. In de truck was het mogelijk kennis te maken met het installatiewerk, maar ook om een 3D-printer aan het werk te zien.

 “Een verstandige vraag is de helft van wijsheid.  In een eerste gesprek wordt er al veel duidelijk”. Kom langs en ga met ons in gesprek.

ONZE SHOWROOM

U kunt natuurlijk ook altijd een bezoek brengen in onze showroom. Daar hebben we onder andere diverse installaties in werking om u te laten zien.

Het hoeft niet perse nuttig te zijn…. Het kan ook mooi zijn.

Zoals de Twentenaren zeggen:
wie neugt oe, kump kear kiek’n

Nieuws

 • Wij zijn CO- gecertificeerd voor gasverbranding toestellen

  CO-certificaat verplicht Vanaf 1 april 2023 mogen alleen gecertificeerde bedrijven installatie, onderhoud en reparatie uitvoeren aan cv-ketel, geiser, gashaard, gaskachel en rookgasafvoer: de ‘gasketelwet’. Servicemonteurs van die bedrijven moeten een bewijs van vakmanschap hebben. Opdrachtgevers mogen alleen nog maar een gecertificeerd bedrijf inschakelen. Houd er rekening mee dat een opdrachtgever kan vragen naar het certificaat. Koolmonoxide (CO)

  7 november 2023
 • Gratis cursus hoe te stoken met hout

  Gratis online houtstookcursus voor het grote publiek Klik hier voor de cursus We zien steeds meer focus op bescherming van onze natuurlijke omgeving en de ecologische en menselijke gezondheid. Je kunt er van alles van vinden, maar zodra iets duurzaam is of lijkt, dan kan de vlag uit. Wanneer het over houtstook gaat als zijnde

  11 oktober 2023
 • Wij zijn op zoek naar jou….

  Wij zijn op zoek ……….  Wij zoeken een nieuwe collega voor service en onderhoud – allround en leerling monteur.  Als lokale specialist op het gebied van energiebesparing maken we een sterke groei door, dat is de reden dat we nu op zoek zijn naar kandidaten voor de functie van:  Installatiemonteur allround/servicemonteur                          Leerling installatiemonteur                   Leerling servicemonteur 

  1 mei 2023

contact details

06-51159410
Handelsstraat 9 7482GW haaksbergen

Social Profiles

Kunnen we u helpen?

Loop bij ons binnen of stel uw vraag digitaal via ons contactformulier.

Kom voor een duidelijk advies bij michorius