Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Hoewel alle waterleidingbedrijven in Nederland zelf het water ontharden voordat het naar de consument gaat, heeft een waterontharder tal van voordelen die de aanschaf alsnog bijzonder aantrekkelijk maken. Een waterontharder zorgt er namelijk voor dat calcium en magnesium uit het water gehaald worden, waardoor het water aanzienlijk zachter is. Maar wat zijn concreet de voordelen van een waterontharder en waarom kan dit de perfecte optie zijn voor uw woning?

De 4 meest belangrijke voordelen van een waterontharder in uw woning

Om het overzichtelijk te houden, hebben we hieronder de vier belangrijkste voordelen van een waterontharder onder elkaar gezet, alle vier met een beknopte uitleg waarom dit bijzonder handig kan zijn voor uw woning. Welke van de voordelen doorslaggevend is voor u, hangt uiteraard af van uw situatie. Ook zijn er nog meer kleinere voordelen te vinden, maar we hebben besloten de vier belangrijkste voordelen van een waterontharder te kiezen om het overzichtelijk te houden.

Het water smaakt beter

Zacht water smaakt aanzienlijk beter dan hard water. Wanneer u kiest voor een waterontharder, heeft u dus direct smakelijker water in huis. Dat merkt u niet alleen tijdens het drinken van een glas water, maar ook wanneer u bijvoorbeeld een kopje thee wilt drinken. Het verschil kan wellicht klein lijken, maar wanneer u eenmaal gewend bent aan zacht water, dan is hard water bijzonder onsmakelijk omdat de smaak niet natuurlijk is. Dat deze thee ook beter is voor uw waterkoker, brengt ons bij het volgende voordeel aan een waterontharder.

Langere levensduur voor uw apparaten

Zacht water veroorzaakt nauwelijks of geen aanslag. Dat heeft te maken met het feit dat de kalk en magnesium door de waterontharder uit het water gehaald worden. Minder aanslag betekent een langere levensduur voor uw apparaten, omdat u de apparaten niet meer herhaaldelijk schoon moet boenen of zelfs moet vervangen omdat de aanslag niet uit het apparaat komt. Dit geldt overigens niet alleen voor de apparaten, maar ook voor de (metalen) leidingen in uw huis.

Minder wasverzachter nodig

Hard water is niet optimaal voor het wassen van kleding. Daarom hebben we meer chemische middelen nodig om de was optimaal schoon te krijgen. Heeft u echter een waterontharder, dan verandert het verhaal direct. Het zachte water is namelijk wel optimaal voor de was (en de wasmachine zelf), wat ervoor zorgt dat er (aanzienlijk) minder wasverzachter nodig is. Een handige manier om op de kosten te besparen dus.

Beter voor de huid

Douchen met hard water kan geen kwaad. Zoals we eerder al vermeldden, zorgen de waterleidingbedrijven ervoor dat er geen té hard water uit de leidingen komt. Toch zorgen de lagere doses magnesium en calcium ervoor dat het water niet ideaal is voor de huid. Wilt u uw huid een plezier doen tijdens het douchen of een bad? Dan is een waterontharder een goede investering, omdat het zachtere water aanzienlijk beter is voor de huid.

Wilt u direct weten wat een oplossing op maat kost voor uw situatie?

Als installatiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring weten we hoe we het verschil kunnen maken voor uw woning en situatie. Bent u op zoek naar een warmtepomp, vloerverwarming, Quooker of wilt u vandaag nog weten welke waterontharder het beste past bij uw situatie en budget?

Neemt u dan vooral contact met ons op. Op die manier zijn wij namelijk in staat om te doen waar wij goed in zijn: u persoonlijk van advies voorzien zodat u precies weet wat de mogelijkheden zijn wanneer u kiest voor uw lokale installateur.

Waterontharder